Търсене в този блог

неделя, 19 февруари 2017 г.

Поглед в миналото


В 1875г. Влиза в сила съглашение на Световния Пощенски Съюз за международна обмяна на писма и печатни произведения в Европа,Северна Америка и Египет.

В 1900г. конструирания от Граф Цепелин дирижабъл извършва първото си издигане във въздуха,при това се задържал цели 18 минути!

11 юли 1747г. известният американски учен и политически деятел Бенджамин Франклин, открива електрически свойства на заострените метални пръти и предложил използването им за предпазване на съоръженията от мълнии.Лондонското кралско дружество се отнесло с недоверие и насмешка.Църквата не останала по-назад.Например в Масачузетс,САЩ - земетресение било приписано на монтиран гръмоотвод!

На 13 юли 1897г. италианецът Маркони,след двугодишни опити провел успешно предаване на сигнали по безжичен път на разстояние 7,5 км.Така се ражда радиото.10 години по-късно Маркони в 1907 г. получава патент за използването на катодната лампа, като усилвател в радиотехниката.

В 1869 г. Немския инструктор по физкултура Йохан Трефц усъвършенствал велосипеда,като приложил привод от педалите към задното колело.Дотогава педалите били директно монтирани на предното.А в самото начало въобще е нямало педали,както се вижда на снимката – уреда на фон Дрей,наричана по онова време „дрезина“.





Няма коментари:

Публикуване на коментар