Търсене в този блог

сряда, 15 ноември 2017 г.

Кулинария от Царство България III (продължение)

Какво да приготвим от закланата свиня?

02. Тоба пача
Два кг месо се отмерва от бъбрека,сърцето,езика и месото на главата на прасето.Нарязва се на късове и се вари.Свареното месо се смесва с 3 лъжички смесени подправки:Черен пипер,чубрица,дафинов лист и бахар,1 лъжичка настърган лук,50г сол,1/4кг кръв,1/8л свински бульон.С тази смес се пълни добре изчистения стомах на прасето.Зашива се и се вари около 1час в осолена вода.Сварената отба се вади и пресова между две дъски.След това се суши или опушва.

Очаквайте скоро тук и следващата рецепта :Македонски (Велешки) Старец



Няма коментари:

Публикуване на коментар