Търсене в този блог

четвъртък, 16 ноември 2017 г.

Кулинария от Царство България III (продължение)

Какво да приготвим от закланата свиня?

03.Македонски (Велешки) Старец
Нарязваме на кубчета 3кг шарено свинско месо,прибавяме 75г сол,20г кимион,15г едро счукан черен пипер,2 глави счукан чесън,омесваме добре и оставяме да почива 4-5 часа.Пълним свински мехури,издупчваме на няколко места,притискаме ги за едно денонощие между две дъски,за да се оформят,след което ги слагаме да съхнат на проветриво и слънчево място.Всеки 3-4 дни слагаме старците да се пресоват по едно денонощие до окончателното им изсушаване.Окачваме ги на проветриво място.

Очаквайте скоро тук и следващата рецепта :Народна наденица



Няма коментари:

Публикуване на коментар