Търсене в този блог

събота, 3 март 2018 г.

Българско откритиеУНИКАЛНО! Никой дори не е подозирал! Български монаси са измислили най-използвания символ в компютрите още в древността!


И ний сме дали нещо на света! Символът @ е използван като първа буква в думата “Амин”, с която завършват молитвите – ръкописът се съхранява в библиотеката на Ватикана. Най-ранната документирана употреба на символа обаче се оказва на български език в религиозен текст близо 200 години преди това, пише BBC.
Рой Томлисън е въвел @ в интернет езика, той се смята и за изобретател на електронната поща. @ е символ, добре познат на онлайн потребителите – използва се предимно при надписването на имейлите, широко се използва и в социалните мрежи за “тагване” на фб или туитър приятел.
Томлисън за първи път ползва @ като разделител между името на потребителя и адреса, на който кореспонденцията трябва да бъде изпратена.
Причината Томлисън да избере точно този символ е поради рядката му употреба в операционните системи и защото не би могъл да създаде софтуерни проблеми.
Изследователят Кейт Хюстън твърди, че символът се е използвал често от печатарите през XIX век. Той е означавал, че всички тези книги/вестници могат да се купят за тази цена, пише BBC. Примерът е следният – 12 батерии@1 евро (at the price of – на цената на), което означава, че 12 батерии се продават за 1 евро.
През 2000 година италианският академик Джорджо Стабиле публикува своето изследване за символа, което установява, че всяка нация го използва с различен смисъл. На турски означава роза, за норвежците е свинска опашка, за гърците е символ на малко пате, докато за унгарците е червей. Французите, испанците и португалците пък го използват за означение на своя старовремска мерна единица за тежест и обем, а за италианците това е символ за амфората, която в античността също е била мерна единица за количество.

Източник:Факти.еу
Нищо, че е празник.Внимавайте!

За дългоспящите - поздрави от Уикеда!

Тервел-историята се повтаря.Отново с нокаут!

Тервел Пулев бие с красив нокаут (2017)