Търсене в този блог

събота, 18 март 2017 г.

„Те“ вече водят война насред Европа с тези атентати...

 Gesellschaft

„HEILIGE KRIEGE WERDEN BALD IN EUROPA BEGINNEN!“

Diese Drohung hat es in sich!
Der türkische Außenminister Mevlüt Cavusoglu hat als Reaktion auf den Ausgang der Wahl in den Niederlanden am Montag vor „heiligen Kriegen“ in Europa gewarnt. Wörtlich sagte er am Morgen in Antalya: „Heilige Kriege werden bald in Europa beginnen!“
Cavusoglu betonte außerdem, dass das Erdogan-Regime ALLE Parteien in den Niederlanden als „Faschisten“ betrachten würde. „Wenn ihr euch die vielen Parteien anseht, dann seht ihr keinen Unterschied zwischen den Sozialdemokraten und dem Faschisten Wilders. Alle haben dieselbe Mentalität.“






Erst am 7. März hatte Cavusoglu vor Anhängern in Hamburg gesprochen und gegen Deutschland gehetzt. Dabei zeigte er auch das Symbol der „grauen Wölfe“, einer  rechtsextremen türkischen Bewegung, die von zahlreiche experten ihrerseits als „faschistisch“ eingestuft wird.


(Прочетено за вас в немската преса)

Вместо коментар:

Нека си припомним посланието на Вожда,

Великия Йосиф Висарионович през 1935 г.



Gestern in Presse gelesen

Speedy Soviets `36

 NO COMMENT



Виж го тоя...Ракети...Сателити?..В 1936 та година


Един калифорнийски изобретател (Там са откачените!) конструирал ракета със следните качества:скорост 2400 км/ч  и „таван“ 320 км.Там щял да пусне 4!(четири) метални цилиндъра с „научни пишещи прибори“...Абе тоя за к`ъв се е мислил,бе!?..Дрън дрън...

Публикация в съветския печат в -1936г (Техника Молодежи)


На скорост!



В Италия е създаден скоростен мотоциклет с обтекаема форма,с  четирицилиндров двигател с водно охлаждане.Машината е участвала в общоиталиански съревнования и подобрила три рекорда.Италианците смятат да бутнат и световния рекорд.Смята се,че мотоциклетът ще постигне скорост от 250 км/ч.



                                                 Прочетено в руско списание от 1936 г!

NO COMMENT!

Пържени кюфтета и зрял боб


Бял фасул с кюфтета & Co

За 4 порции:

Вземете 0,5 кг мляно месо (по ваш избор, или смесена).
Добавете половин чаена лъжичка сол, малко черен пипер и босилек.Долейте 20 мл вода и се месете енергично около 5 мин.Сложете сместа в покрита купа и я оставете в хладилника за 2 часа.
След това, премесете отново в продължение на 2 минути. и разделете на 8 части, около 60 грама всяка.
Оформете топки, и с ръцете ги направете плоски.(не забравяйте да мокрите ръце по време на процедурата).Вземете плоска чиния и посипете дъното с бяло брашно. Кюфтетата обрашнете от всички страни.
В тиган сипете достатъчно растително олио,сгорещете го и запържете кюфтетата до тъмно златистокафяво.
Отворете консерва с бял боб 0,800 мл (варенето на стар фасул е приключение).Разпределете на 4 порции и добавете на всеки по 2 кюфтета.
По желание -сервирайте с пеперони, сирене и маслини.
Допълнение-студената бира се вписва перфектно!
Добър апетит!


петък, 17 март 2017 г.

Турция може да се откаже от споразумението с ЕС за мигрантите

Споразумението, сключено през март м.г., позволи съществено намаляване на притока на мигранти и бежанци към Европа, припомня Франс прес.
В сегашните обстоятелства няма смисъл в продължаване на изпълнението на споразумението, заяви турският министър по въпросите на ЕС Омер Челик в интервю за ТАСС.
Челик изтъкна, че решението за прекратяване на споразумението трябва да бъде взето на равнище президент или премиер.
Според Челик „ЕС има полза от споразумението, а Турция – не”. „Затова, според мен, продължаването на изпълнението на това споразумение няма смисъл”, каза той.
Турция може да анулира споразумението с ЕС за реадмисия на мигранти, а също така е в процес на преразглеждане на споразумението за помощ на бежанците, възлизаща на 6 млрд. долара, каза и външният министър Мевлут Чавушоглу в интервю за телевизия "Канал 24", цитирано от Ройтерс.
Заплахите на Чавушоглу идват на фона на острото напрежение и дипломатически конфликти между Турция и няколко страни от ЕС, отбелязва Ройтерс.
"Може да прекратим еднократно това споразумение. Все още не сме информирали европейските си партньори, всичко е в нашите ръце", заяви Чавушоглу.
Vesti.bg

Меркел: Няма да се състезавам с Ердоган

Коментар под статията във Вести.бг:

shadows
Меркел време е да пращаш вермахта пак насам 

Ахмед Доган:Играта е ва банк! Реабилитират неоосманизма

No Comment

четвъртък, 16 март 2017 г.

Турция ще продължи да третира България като васална държава

През последните 27 години Турция се меси във вътрешните работи на България, защото външната ни политика го позволява.

Ето какво още каза Стефан Солаков в интервю на Маргарита Колева за Дарик. 

Може ли зад формулировката, че България е бивша османска територия да се крият териториални претенции?

Не, разбира се. Дайте да уточним какви териториални претенции може да има при положение, че нейното население държи няколко региона на страната икономически. Вие виждате каква инвазия има на турската икономика на наша страна. Това не успяхме да предотвратим, въпреки че като член на ЕС ние имаме право на редица преградни усилия спрямо турската инвазия, особено на икономиката. Вижте какво стана напоследък и с медицината. Много наши болници работят с турски капитали. В скоро време цялата структура на нашата здравна каса ще изтича по посока на Турция. Дори детските операции отиват натам. Виждате как се карат горе в различните институции, които определят операциите в чужбина. Вижте какво стана с Медицинския университет, където турците направиха всичко възможно да скандализират и да опорочат отношенията между нашите медицински светила. И най-накрая за покупката на големи болници тук и налагането на тяхната система за картотекиране, което поставя също допълнително националната ни сигурност на голяма опасност, защото всичките ни данни се систематизират и управляват най-често от турски фирми

Сценарият е: ще се държат с нас като васална държава, защото на такива отношения са свикнали от нашите ръководители - да им се подмазват. Вие виждате, че през последните години им се подмазваме за всичко - за бежанците, за изборните правила, по въпроса за двустранните отношение. И затова те ни се качиха на главата.

вторник, 14 март 2017 г.

Числото Пи – вълшебнотo число на математиката

Днес - 14 март, почитателите на математиката отбелязват Деня на числото Пи, защото датата, както я изписват американците (бел. ред. - месецът се изписва по техния стандарт преди датата) – 3-14-17, дава първите цифри от математическата константа 3,141592653.
Пи е математическа константа, която представлява отношението между дължината на дадена окръжност и нейния диаметър. Тя се използва в математиката, физиката и техниката.

Интересен аспект на числото Пи е, че е ирационално, което означава, че е безкрайно.

А ето и 3 факта за числото Пи:


1. Приблизителната стойност на Пи, изразена като обикновена дроб е 22/7.
2. Числото е известно в продължение на около 4000 години, но започва да се нарича с гръцката буква през 1700 г.

3. Денят на числото Пи за първи път е отбелязан през 1988 г. от физикът Лари Шоу, който работил в музея Експлораториум в Сан Франциско.

Независим коментар по темата:

А ето един факт, който и авторите на статията не знаят:
Напишете числото 113355. Разделете го по средата - получават се две числа - 113 и 355.
Вземете второто и го разделете на първото. Получава се числото Пи с точност до 6-тия знак след запетаята.
355/113 = 3.141592.......


препечатка от Vesti.bg

Европа през погледа на балкански политик

Те това е WALLPAPER!..
Ха, да ви е честито!
(с усмивка под мустак)




...после, нали знаеш... за девиците,де...

A сега, всички заедно....

I LIKE IT!!!↟

понеделник, 13 март 2017 г.

Нова схема за кражба на данни удря хиляди българи

Хиляди случаи на изпратени електронни съобщения с предупреждения за съдебни дела, заповеди за събиране на задължения, данъчни уведомления или други правни действия, са получени от края на миналата година, откогато се наблюдава истински бум.
Прикаченият файл съдържа вирус, който компрометира компютърната система и „краде” записаните на компютъра лични данни и пароли. За това алармираха днес от сектор „Киберпрестъпност” при ГДБОП.

Съветът на специалистите е изобщо да не се отварят подобни съобщения. Ако пощата ви има защита от вируси, ще получите предупреждение, че прикаченият файл съдържа такъв.
Друг лесен начин да разпознаете, че съобщението е фалшиво е да обърнете внимание на електронния адрес, от който е изпратено.
Vesti.bg

неделя, 12 март 2017 г.

Home,sweet home was continued

Седя си петък вечер с биричка в ръка и си мисля глупости.Чудех се,как ще отива на къщичката и една маса с чадър в градината...Не споделих с никого-просто го начертах с кеф.И въобще не ми пука,дали ще хареса някому.Важно е да има, къде да ми сервират ракия и салата!
Макар и виртуално....