За
4 порции:
Вземете
0,5 кг мляно месо (по ваш избор, или
смесена).
Добавете
половин чаена лъжичка сол, малко черен
пипер и босилек.Долейте
20 мл вода и се месете
енергично около 5 мин.Сложете
сместа в покрита купа и я
оставете в хладилника за
2 часа.
След
това, премесете
отново в продължение на 2 минути. и
разделете на 8 части,
около 60 грама всяка.
Оформете
топки, и с ръцете ги
направете плоски.(не забравяйте да
мокрите ръце по време на процедурата).Вземете
плоска чиния и посипете дъното с бяло
брашно. Кюфтетата
обрашнете от всички
страни.
В
тиган сипете достатъчно
растително олио,сгорещете
го и запържете кюфтетата до тъмно
златистокафяво.
Отворете
консерва с бял боб 0,800 мл
(варенето на стар фасул е
приключение).Разпределете
на 4 порции и добавете на всеки по
2 кюфтета.
По
желание -сервирайте с
пеперони, сирене и маслини.
Допълнение-студената
бира се вписва перфектно!
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар