Търсене в този блог

събота, 18 март 2017 г.

Пържени кюфтета и зрял боб


Бял фасул с кюфтета & Co

За 4 порции:

Вземете 0,5 кг мляно месо (по ваш избор, или смесена).
Добавете половин чаена лъжичка сол, малко черен пипер и босилек.Долейте 20 мл вода и се месете енергично около 5 мин.Сложете сместа в покрита купа и я оставете в хладилника за 2 часа.
След това, премесете отново в продължение на 2 минути. и разделете на 8 части, около 60 грама всяка.
Оформете топки, и с ръцете ги направете плоски.(не забравяйте да мокрите ръце по време на процедурата).Вземете плоска чиния и посипете дъното с бяло брашно. Кюфтетата обрашнете от всички страни.
В тиган сипете достатъчно растително олио,сгорещете го и запържете кюфтетата до тъмно златистокафяво.
Отворете консерва с бял боб 0,800 мл (варенето на стар фасул е приключение).Разпределете на 4 порции и добавете на всеки по 2 кюфтета.
По желание -сервирайте с пеперони, сирене и маслини.
Допълнение-студената бира се вписва перфектно!
Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар