Търсене в този блог

сряда, 17 май 2017 г.

Къде сме ние и защо?

Напоследък се чувствам обиден.Нещо във ФБ много са пораснали или бягат от дейсвителността.Коментират неща, които лично не са проверили,и излизат със смразяващи заключения...Меко казано,си говорят като пиян циганин с ....а.

И Владимир Илич,и Йосиф Висарионович, и Адолф Хитлер,и Чърчил и Айзенхауер,това са лица на епохата.Ама да толерираме някой, че е бил по-правият-не е честно.Всеки си има своите победи и падения.Не обвиняваме Чърчил в алкохолизъм,нито Сталин в геноцид срещу собствения си народ...

Ама много стана за размисъл бе, „приятели“ в ФБ.Всеки си праска глупости на поразия и не му дреме на.... че могат да го прочетат и подрастващ, и ще си изградят едно добро мнение  и за миналото,така и за настоящето.Пък после чакайте грамотност и икономически растеж.

Пита за всеки случай

Опитай сам в къщи,независимо от резултата.
Все пак домашно приготвено ухае другояче...
Гордостта да изпечем хляба си е голяма...




Благодарим на Ралица Маринова за споделянето на опита си.

вторник, 16 май 2017 г.

Димитър Рангелов








За съжаление информацията за големия спортист е твърде оскъдна.Намерих зрънце във форума Offroad -Bulgaria.com- в Wikipedia НИЩО!
Няма ли някой близък до него човек, да напише нещо повече за легендарните му състезания и успехи?Не може просто ей така,да го пратим в миналото...
Този борбен български дух е поразявал сърцата на многото фенове на мотокроса ,със своите изпълнения...

Ето и две от публикациите
във форума:

Тази година се навършват 30 години от най-голямия успех в историята на Българския мотоциклетен спорт. Преди 30 години един Българин мачка световния елит в мото кроса. През 1981г. , Димитър Рангелов е абсолютен фаворит за спечелване на световната титла в клас 250к.см/МХ 1/ , и само тежка контузия го лишава от участие в последните състезания , но спечелените точки са достатачни да завоюва бронзов медал от световния шампионат. За да може да се самойздържа , Рангелов е принуден да се състезава и в клас 500к.см. , кара и побеждава с 250 кубиков мотор , на такова състезание пада тежко , и това го лишава от световната титла. Всичко започва година по-рано , Рангелов кара стара раздрънкана Хускварна , въпреки това се класира в първата шестица на световния шампионат. На едно състезание господата от Хускварна го забелязват , и му казват: Искаш ли за другото състезание да ти докараме един мотор , ще ти го подариме? Щом е без пари , ми докарайте , казва Рангелов. Много не му се вярва , и за следващия кръг от световния шампионат си натоварва старата Хускварна. Когато пристига на състезанието , вижда една чисто нова Хускварна , от фирмата му казват: това е твоя мотор , взимай го , но нямат и представа какво ще се случи. Първия манш Рангелов повежда колоната , след него е фирмения състезател на Хускварна , на един завой Рангелов демонстративно го пуска пред него , но темпото му е много бавно за неговото , следва атака и победа в манша , втория манш никой няма шансове да доближи Рангелов. След края на състезанието , всички журналисти се събират около една Ифа/месарка/ камьона на Рангелов , с него кара мотора , в него спи , няма фирмени надписи , няма спонсори ,журналистите почват да се майтапят , че някакъв извънземен е дошъл и е победил всички. Друго интересно е , че на това състезание Рангелов си е вързал очилата с тел , това е забелязано от фирмения състезател на Хускварна , и същия му подарява два чифта очила , едните веднага са конфискувани от държавния треньор , сина му карал ски и си нямал. След това състезание Рангелов става фирмен състезател на Хускварна , и донася едни от най-голямите успехи на фирмата и на Българския мото крос. Това става преди 30 години , преди Стойчков и много други , представете си колко е бил добър !!!

Не всичко е написано за него , точно така както е , има една много срамна история , която го лишава да бъде поне трикратен световен шампион. Хускварна е фирма която произвежда предимно дърворезачки , моторите се правят в един малък цех , и са изостанали вече от конкуренцията , другите мотори са вече с централен амортисьор и водно охлаждане. За бронзовия медал , Рангелов получава подарък Мерцедес , от Хускварна. Някои хора му завиждат , и започват да пишат доноси за него , извикан е при генерала да даде обяснение. На въпроса: какъв си ти , та ще караш Мерцедес , а аз Москвич? Рангелов му отговаря: Ходи на трасето да даваш газ , и на теб ще ти дадат един. Следва , марш от кабинета ми , Рангелов е наказан , забранено му е да напуска държавата и да участва на състезания , титлата "Заслужил майстор на спорта" му е отнета.

неделя, 14 май 2017 г.

Яки жици в неделя

Deep Purple in Japan °72

Най-якия концертен запис

  <
Дийп Пърпъл е английска рок група, създадена в Хартфордшър през 1968 година.Те са едни от пионерите в хеви метъла и модерния хард рок,въпреки че музикалният им подход се променя през годините.Първоначално формирана, като прогресив рок група, Дийп Пърпъл променят звука си към хард рок през 1970 година. Заедно с Лед Цепелин и Блек Сабат те са „нечестивата троица на британската хард рок и хеви метъл музика до средата на 1970-те.Те са включени през 1975 година в Книгата на Световните рекорди на Гинес „като най-шумната група в света“ с концерта си в Рейнбоу Театър в Лондон през 1972 г.,освен това Дийп Пърпъл имат продадени около 100 милиона аудио записи по целия свят,включително осем милиона сертифицирани в САЩ.
Групата е преминала през много промени в състава си, заедно с осем годишно прекъсване (1976 – 1984). В периода 1968 – 1976 г. различните състави са определени като I, II, III и IV.Техният втори и най-успешен състав включва Иън Гилън (вокали), Джон Лорд (орган), Роджър Глоувър (бас), Иън Пейс (барабани) и Ричи Блекмор (китара). Този състав е активен в годините от 1969 – 1973, като се възражда от 1984 до 1989 г. и отново през 1992 до 1993 г. Групата постига по-скромни успехи в периодите между годните 1968 – 1969 с Род Евънс (вокали) и Ник Симпър (бас, задни вокали); 1974 – 1976 (Томи Боулин заменя Блекмор през 1975 година), Дейвид Ковърдейл (вокали) и Глен Хюз (бас, вокали) а през 1989 – 1992 г. в състава е и Джо Лин Търнър (вокал). Съставът на Дийп Пърпъл (в момента с участието на Иън Гилън и китаристът Стийв Морз) е много по-стабилен през последните години, въпреки оттеглянето на Джон Лорд през 2002 година (заменен от Дон Еъри). Единственият оригинален член на групата, който все още е част от нея е Иън Пейс.
Дийп Пърпъл са класирани на 22 място при най-добрите хард рок групи от ВиЕйчУан,а в анкета на британската радиостанция Планет Рок са пети сред „най-влиятелните групи в музиката.“Групата също така получава Световни музикални награди през 2008 година в категорията Легенди.През 2016 година Дийп Пърпъл официално влизат и в Залата на славата на рокендрола.

Източници: YouTube & Wikipedia