
свинско тлъсто месо
пресни картофи (според сезона)
грах
зелен фасул
бамя
патладжан
морков
сол,черен пипер (зърна)
дафинов лист
Свинска мас или олио
стрък пресен магданоз
Начин на приготовление:
Сваряваме добре месото, нарязано на средноголеми късчета ,с черния пипер,солта и дафиновия лист,(около 45-60 мин)
През това време нарязваме моркова,картофите и патладжана на малки парчета.
Отваряме консервите грах и зеления фасул да са готови.
Слагаме една лъжица мас или олио според вкуса,на дъното на дълбок пръстен съд,
и нареждаме продуктите вътре.Заливаме до половината с бульона от месото и разбъркваме
до равномерно разпределение на продуктите в съда.Затваряме похлупака и в печкаата
- за 90 мин. на 180-200°C.
Поднася се топло ,поръсено със ситно нарязан магданоз и пресно опечени хлебчета.
Към него са подходящи - люти чушки и студена бира,според разбиранията.
Допустимо е и охладена мастика!
Добър Апетит!