Търсене в този блог

вторник, 28 март 2017 г.

Гювеч по Пернишки (без винкел,но с месо)

Една класическа рецепта за гювеч


Продукти:(количествата определяте сами)

свинско тлъсто месо
пресни картофи (според сезона)
грах
зелен фасул
бамя
патладжан
морков
сол,черен пипер (зърна)
дафинов лист
Свинска мас или олио
стрък пресен магданоз



Начин на приготовление:
Сваряваме добре месото, нарязано на средноголеми късчета ,с черния пипер,солта и дафиновия лист,(около 45-60 мин)
През това време нарязваме моркова,картофите и патладжана на малки парчета.
Отваряме консервите грах и зеления фасул да са готови.
Слагаме една лъжица мас или олио според вкуса,на дъното на дълбок пръстен съд,
и нареждаме продуктите вътре.Заливаме до половината с бульона от месото и разбъркваме
до равномерно разпределение на продуктите в съда.Затваряме похлупака и в печкаата
- за 90 мин. на 180-200°C.

Поднася се топло ,поръсено със ситно нарязан магданоз и пресно опечени хлебчета.
Към него са подходящи - люти чушки и студена бира,според разбиранията.
Допустимо е и охладена мастика!
Добър Апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар