Търсене в този блог

събота, 12 август 2017 г.

Да продаваш в Китай

За милиони китайци Момчиловци е „селото на дълголетието“, а българското кисело мляко с този етикет се асоциира със здраве и дълъг живот. Продуктът продължава да е хит на пазара в Китай от появата му през 2009 до днес.
То носи логото на китайската компания „Брайт фуудс”, която вече осма година произвежда в Шанхай мляко „Момчиловци” с помощта на лактобактерия, взета от селото.
Ето какво пише на опаковката: „В България, разположена в Югоизточна Европа, има планина, в която се намира мистериозно и красиво село. Хората там живеят дълъг и щастлив живот. От поколения местните хора имат навика да пият всеки ден приготвено от тях самите кисело мляко. Лактобактерията L 99 в това мляко е ключът към неговата магия”.
За трета поредна година през месец септември 2017 в селото ще се проведе Фестивалът на киселото мляко, на който двете страни представят културата и традициите си. Тогава ще бъде избрана и поредната българска красавица, която ще бъде новото рекламно лица на продукта с марка Момчиловци.
По традиция екип на компанията ежегодно посещава селото и заснема телевизионна реклама с кадри от традициите в производство и най-вече удоволствието от консумацията на кисело мляко. И всичко това на фона на красива природа, пъстри родопски халища и звуците на родопска народна музика. Заинтригувани от рекламата на млякото и от Момчиловци, все повече китайски туристи посещават красивото родопско село.
Вижте телевизионна реклама, с която „Брайт фуудс” популяризира родното кисело мляко в Китай през 2017:







По материали на :economy.bg. Издание на jobs.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар