Търсене в този блог

понеделник, 21 август 2017 г.

Поуката,запомнете поуката

Обикновено първият работен ден на новото място е труден за всеки.. За един млад служител също не е по-различно. Когато мениджърът му идва, за да го провери в края на първия работен ден, е разочарован от броя на хората, на които младия служител е продал стока. Хлапето обаче го поставя на място с отговора си. Вижте сега цялата забавна история.Този разказ вероятно е измислена, но поучителна история, която се разпространява като притча в САЩ. 
Млад мъж от Северна Дакота отива в един мол във Флорида да си търси работа. Мениджърът го пита: „Имате ли някакъв опит с продажбите? Младокът отвръща: „Да, бил съм продавач в Северна Дакота.“Мениджърът не бил сигурен, но харесва хлапето и решил да го пробва, така че му дал работата. „Трябва да започнете от утре и в края на работния ден ще видя какво сте направили“, каза му той.
Първият работен ден на младежа бил малко суров, но той успял да се справи. След като магазинът бил затворен, управителят отишъл на етажа за продажби и попитал служителя: „Колко клиенти купиха днес нещо от Вас.“Младежът погледнал към пода и измърморил: „Един“. Управителят отвърнал: „Само един? Нашите служителите имат средно продажби на 20-30 клиенти дневно. Трябва нещо да промените, колкото се може по-бързо, ако искате да продължите работата си тук. Ние държим стриктно на стандартите на нашите продажби. Една продажба на ден може да е приемлива в Северна Дакота, но, приятелче, ти не се намираш във ферма.“Младежът стисна зъби, но отново погледна в краката си. Управителят продължи със саркастичен тон: „Е, направил си една продажба, каква е нейната стойност?“
Младият човек го погледна в очите и каза: „101 237,65 долара.“
Управителят останал като гръмнат и отвърнал: „Какво по дяволите си продал?“ Тогава служителят разкрил:
Първо продадох на един човек нови кукички за риба, а след това и нова рибарска въдица. После го попитах къде ходи на риболов. Той ми каза, че го прави по крайбрежието. Предложих му да си купи лодка, влязох в склада за лодки и му продадох една с двигател Chris Craft. Тогава той изрази опасения, че може би неговата Хонда няма да може да дърпа лодката, така че отидохме на етажа за коли и му продадох 4 по 4 Expedition.“
Видимо изненадан, управителят подхвърлил: „Ей, приятел, искаш да кажеш, че този човек е дошъл да си купи кукички и въдица за риба, а ти му продаде лодка и камион“, заяви той.
Не, приятелю. Той дойде да купи тампони за жена си. Аз обаче му казах: Пич, това е твоя уникален шанс в края на седмицата. Трябва да отидеш за риба…“, обяснил служителят.
източник: today-bg.eu

Няма коментари:

Публикуване на коментар