Крем супа от
зрял фасул (безмесно ястие)
Две чаши зрял
фасул накисвваме в студена вода от
вечерта.(При използване на готова
стерилизирана консерва боб -тази операция
отпада!).На сутринта слагаме да ври в
същата вода.След това я изхвърляме и
заливаме с нова вряла вода.Прибавяме
две глави нарязан кромид лук, ½ глава
целина,1-2 моркова,1-2 корена магданоз-всичко
нарязано добре.Когато продуктите са
добре сварени,се претриват през цедка
(гевгир).Отделно правим светла запръжка
от 4-5 лъжици олио и 2 лъжици брашно.Добавяме
червен пипер и претритото пюре.Наливаме
водата в която е врял фасулът и го
оставяме да ври на тих огън още 10 мин.
Поръсва се със
ситно нарязан магданоз и поднасяме с
пържени хлебни кубчета (кротони).
Звучи вкусно!..
Няма коментари:
Публикуване на коментар