Търсене в този блог

понеделник, 20 февруари 2017 г.

Крем супа от зрял фасул (безмесно ястие)

Две чаши зрял фасул накисвваме в студена вода от вечерта.(При използване на готова стерилизирана консерва боб -тази операция отпада!).На сутринта слагаме да ври в същата вода.След това я изхвърляме и заливаме с нова вряла вода.Прибавяме две глави нарязан кромид лук, ½ глава целина,1-2 моркова,1-2 корена магданоз-всичко нарязано добре.Когато продуктите са добре сварени,се претриват през цедка (гевгир).Отделно правим светла запръжка от 4-5 лъжици олио и 2 лъжици брашно.Добавяме червен пипер и претритото пюре.Наливаме водата в която е врял фасулът и го оставяме да ври на тих огън още 10 мин.
Поръсва се със ситно нарязан магданоз и поднасяме с пържени хлебни кубчета (кротони).

Звучи вкусно!..

Няма коментари:

Публикуване на коментар