Търсене в този блог

четвъртък, 30 ноември 2017 г.

Кулинария от Царство България III (продължение)

Какво да приготвим от закланата свиня?

05.Пушени наденички
Накълцваме на ситно 2кг крехко месо и 1кг сланина,прибавяме 66г сол,12г кимион,5г черен пипер,1 1/2 лъжичка захар и две лъжички чубрица.Разбъркваме добре сместа и оставяме да престои една нощ.На другия ден пълним тънки свински черва.Окачваме наденичките да се поизсушат на проветриво място,след което ги пресоваме няколко дни подред с дебела точилка.Опушваме ги  3-4 часа и ги окачваме на студено и проветриво място.

Очаквайте скоро тук и следващата рецепта :Обикновени луканки

Няма коментари:

Публикуване на коментар